Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terra

Terrazzo: Dekorační trend, který si nesmíte nechat ujít

„Terrazzo alla Veneziana“, což znamená „benátská dlažba“, všichni známe jednoduše pod názvem Terazzo. Terazzo pochází ze severní Itálie, z provincie Verona, a na počátku 20. století, po první světové válce, se hojně používalo k výzdobě benátských paláců v období art deco, ale také v interiérech soukromých domů, než se přestalo používat.

Terazzo se již několik let postupně znovu objevuje v našich interiérech, kterým dodává na klasickém, moderním nebo současném designu.

Přijetí podlahy Terazzo

Terazzo sestává z úlomků barevného mramoru, přírodního kamene a cementu a je často uznáváno pro svou odolnost a nepropustnost. Díky tomu je ideální pro použití ve vlhkých místnostech, jako jsou kuchyně a koupelny. Díky různým barvám lze tuto krytinu snadno integrovat a přizpůsobit všem typům dekorací.

V kuchyni se tento typ dekorativní podlahy obvykle kombinuje s dřevěným nábytkem a pastelovými nebo střízlivými barvami.  V kombinaci se světlými barvami dodá vaší koupelně charakter s nádechem sytých barev (zejména teplé, terakotové, okrové nebo měděné).

Terrazzo 2.0

Líbí se vám tento design, jeho originalita a odolnost? To je skvělé, protože ve společnosti Gerflor jsme vytvořili několik vzorů v rolích a dlaždicích, které krásně imitují terazzový vzor se všemi výhodami PVC podlahy! Vinylové terazzo není nutné složitě pokládat, přičemž zároveň poskytuje vodotěsnou a odolnou podlahu, která se dokonale hodí do vlhkých místností.

Výhody vašeho vinylového terraza

Přijetím vinylového terazza si usnadníte  život! Ať už se jedná o desky nebo role, vinyl má mnoho výhod:

  • Snadná a rychlá údržba;
  • Jednoduchá  a  rychlá instalace na většině médií;
  • Vysoká odolnost proti opotřebení (ať už poškrábání, UV záření a skvrny);
  • Voděodolné a protiskluzové, takže lze instalaci provést v mokrých nebo vysoce frekventovaných místnostech;
  • A další výhoda navíc: Vyrobeno ve Francii a 100 % recyklovatelné.
Okem Designéra

Náš designér Gino Venturelli zvolil dekor Terrazino z kolekce rolí Texline, který je vyjádřením trendu Terrazzo. Tento atypický a elegantní dekor nabízí neomezené možnosti, takže najde své místo v kuchyni i v obývacím pokoji. Pro střízlivý a autentický interiér nebo minimalistickou a neokázalou výzdobu by měly být upřednostňovány jednoduché a tradiční barvy, které vyváží překvapivý charakter vaší podlahy.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.